sâmbătă, 9 octombrie 2010

Anastase: Decizia presedintelui este o mana intinsa Opozitiei


Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat vineri ca decizia lui Traian Basescu de a nu promulga Legea pensiilor reprezinta o mana intinsa Parlamentului si Opozitiei, o sansa de a se aseza la masa negocierilor, in care sa faca ce trebuie sa faca orice parlamentar: sa ii reprezinte pe cetateni.

"Decizia de a retrimite Legea pensiilor la Parlament este o mana intinsa Opozitiei. Conditia minimala este prezenta. Orice roman daca lipseste trei zile de la munca este sanctionat taindu-se din leafa, dar unii dintre ei isi permit sa lipseasca de la plen", a mai completat democrat liberala, la Brasov.

Roberta Anastase a reiterat ideea ca e timpul sa se "aseze cu responsabilitate la masa si sa dea votul pe solicitarea presedintelui si sa inteleaga ca daca romanii azi au o problema cu veniturile lor, ei nu trebuie sa isi bata joc de ei".

"Parlamentarii nu pot sa nu vina la Parlament. Principiul 'timpul trece, leafa merge, noi cu drag chiulim' nu mai poate fi aplicat in Parlamentul Romaniei", a mai spus aceasta.

Legea trebuie promulgata cat mai repede

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca cel mai probabil mandatul PD-L, la consultarile cu presedintele, de la Cotroceni, solicitate vineri, va fi ca Legea pensiilor sa fie promulgata cat mai repede.

"O sa decidem in BPN. Dar cred ca mandatul o sa fie ca Legea pensiilor sa fie promulgata cat mai repede. Aceasta nu scade pensiile si le elimina pe cele speciale, pentru care PSD s-a batut", a mai precizat aceasta.

Roberta Anastase a precizat ca se va vota doar modificarea ceruta de Traian Basescu. In ceea ce priveste plangerea penala depusa impotriva ei, aceasta a spus ca "isi urmeaza cursul firesc" in justitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu